Крейг Белами натрупа солидна сума пари преди години, играейки за Ливърпул, Манчестър Сити, Нюкасъл и Уест Хем по време на своята чудесна кариера.  Но поредица от лоши инвестиции, включително неговата компания за имоти CBD Developments, натрупа огромни дългове.

След като официално беше обявен в несъстоятелност, Белами, сега асистент мениджър на Венсан Компани в Бърнли, разкри пред Mail за своята битка.

"През последните пет или шест години живея в черна дупка, просто чакайки някой да ме извади. Това е като усещането да не можеш да очакваш нищо. Всички пари, които спечелих и не мога да получа ипотека. Финансово нямам бъдеще. Болката от това, че не мога да притежавам нищо. Всичко е изчезнало", сподели Белами.

"Животът ми беше замразен. Не съм укривач на данъци, но бях много наивен и HMRC ме преследва за неплатени данъци от известно време. Всичко, което имах, ми беше отнето. Ако те съветват грешните хора, всичко може да се провали. Стигна се до точката, в която фалитът е облекчение. Това означава, че мога просто да живея отново", добави бившият футболист.

Много бивши футболисти са се борили със зависимости след кариерата си, но това не е случаят с Белами. 

"Знам, че някои хора вероятно ще си помислят, че съм пропилял всичките си пари за пиене, хазарт или наркотици. Не съм. Няма да съм в кръчмата. Никога не съм пипал наркотици. Не залагам. Никога не съм залагал. Няма смисъл за мен. Но залагах на хора, за съжаление", уточни Белами.

"Искам това да бъде предупреждение за другите играчи. Проверете всичко, уверете се, че хората, които ви съветват, са сигурни. Ако не са, тогава това е Дивият Запад", завърши бившият футболист.

На фона на тези трудности, Крейг Белами върши чудесна работа заедно с Венсан Компани начело на Бърнли, като отборът е първи в Чемпиъншип и е много близо до директна промоция във Висшата лига.