Дейвид Бекъм се присъедини към дългите опашки в Лондон, за да мине покрай ковчега на покойната кралица Елизабет II. Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид заяви пред „Sky News“, че се е присъединил към десетките хиляди хора, за да почете "специалната" кралица на Великобритания. Смъртта на Елизабет предизвика бурни емоции в цялата страна. Хората се редят на опашки с часове, много от тях и през нощта, за да отдадат почитта си към покойния монарх.

Днес опашката беше временно спряна, след като паркът в края на линията покрай река Темза достигна капацитет, съобщи правителството.

47-годишният Бекъм беше видян на опашката с тъмна шапка, костюм и вратовръзка, съобщи АФП.

"Мислите ни са със семейството - много е специално да чуеш всички истории от хората тук", каза той пред „Sky News“. "Най-специалният момент за мен беше получаването на моят Орден на Британската империя през 2003 г.

"Бях голям късметлия, че успях да имам няколко такива момента в живота си, за да бъда около Нейно Величество. Това е тъжен ден, но ден, който трябва да се помни." Бекъм разказа, че се е наредил на опашката в ранните часове с надеждата да избегне главния наплив. Планът му обаче е неуспешен. "Мислех, че като дойда в 2:00 ч. сутринта, ще е малко по-спокойно - сгреших", каза той пред „ITV News“.

Бекъм е сред десетките спортни звезди от Великобритания и света, които отдадоха почит на кралица Елизабет.