Хакери откраднаха над 18 хиляди имейли и документи на Дейвид Бекъм, от които става ясно, че футболистът е готов да плаща големи суми само за да се сдобие с титлата "Сър" пред името си.

Съобщенията на футболиста са разкрити от група с името Football Leaks и са публикувани от френския сайт "Медиапарт", пише "Индипендънт", цитиран от vesti.bg

Говорител на Бекъм заяви, че това са стари имейли, изтълкувани погрешно с единствената цел да представи погрешна картина на възгледите на Бекъм и намеренията му.

Представителят на бившия футболист на Манчестър Юнайтед припомни за дългогодишната работа между Бекъм и УНИЦЕФ (15 години) в подкрепата на децата и е категоричен, че те ще продължат да си сътрудничат.

От откраднатите файлове се разбира, че Бекъм е получил самолетен билет за близо 7 хил. британски лири, за да участва в благотворително събитие в Азия като посланик на УНИЦЕФ. Той така и не го използвал, защото организаторите му изпратили частен джет. Бекъм е посланик на УНИЦЕФ от 2005 г.

От Фонда на ООН защитиха Дейвид Бекъм и заявиха, че с времето, което е отделил, енергията и подкрепата си, той е допринесъл за повишаване на осведомеността на работата на УНИЦЕФ за децата в нужда.

Според британския в. "Дейли телеграф" хакерът е действал от руски сървър под псевдонима Артьом Ловузов.

Той е поискал сумата от 1 млн. паунда, като е заплашил бившия играч на английския национален отбор, че ще публикува открадната от футболиста лична кореспонденция в интернет.

Бекъм е признал, че електронната му поща е била разбита, но е отказал да се поддаде на изнудвача, завършва разказа си британското издание.

Звездата е наел най-добрите експерти в кибер-сигурността, за да разбере кой е отговорен за изтичането на поредица от имейли, които са опетнили репутацията му, съобщи "Дейли мейл".