Левият бек на Манчестър Юнайтед Люк Шоу сподели вярването си, че "червените дяволи" трябва да преследват не само място в топ 4, но и трофеи през новия футболен сезон.

През изминалата кампания момчетата на Оле Гунар Солскяер на три пъти отпадаха на полуфиналите в различните турнири, но сега англичанинът смята, че е време да се направи следващата стъпка. Шоу и неговите съотборници получиха допълнителна седмица почивка именно заради участието си в евротурнирите и ще започнат Висшата лига идния уикенд.

"Като че ли почивката не ни стигна, поне лично аз така го усещам. Даже лично аз изобщо нямах такава", заяви той в интервю за клубния уебсайт.

"Случва се. Като професионалисти, ние трябва да бъдем готови за абсолютно всичко. Просто приемаме, че няколко играчи от световна класа са отсъствали за малко и сега пак са в състава ни. Иначе сме готови за този сезон. Трябва да останем фокусирани върху печеленето на трофеи, а не да се задоволяваме с класиране в топ 4. Клуб като този е задължен да вдига купи редовно".

Юнайтед загуби с 0:1 срещу Астън Вила в контрола в събота, като Шоу игра през всичките 90 минути.