Изключителен мач между Тотнъм Хотспър и Уест Хем в лондонското дерби. Домакините водиха с три гола до 81-ата минута, но в последните 12 минути от мача „чуковете” върнаха три гола за крайното 3:3. Гарет Бейл дебютира за Тотнъм повторно в 72-ата минута, но се запомни с много голям пропуск при 3:2.

Срещата стартира ударно за Тотнъм, след като след само 46 секунди Хюн-мин Сон даде аванс на домакините. В седмата минута пък Хари Кейн удвои резултата след кинжален удар, а в 16-ата отново капитанът Кейн поведе с три гола разлика своя тим срещу "чуковете". Така се стигна до последните минути, когато в рамките на 12, Уест Хем върна три безответни гола. Първо Балбуена намали в 82-ата, а Давинсон Санчес си вкара автогол в 85-ата, за да дойде 94-ата, когато Мануел Лансини със зловеща тупалка матира отбраната на Тотнъм.

90 снимки

Темпото в първите минути бе много високо, а "чуковете" също стигнаха до отлично положение. Антонио пропусна от чудесна позиция в 13-ата. Атаките на Тотнъм обаче бяха смъртоносни, а комбинациите между Кейн и Сон се оказаха неразгадаеми за защитата на съперника. В осмата минута кореецът подаде на английския национал, който чукна топката между краката на Райс преди с нисък удар да матира Фабиански. Ентусиазмът на Уест Хам намаля след двете попадения, а в 16-ата минута получи трети удар. Центриране на Регилон се оказа прекалено сложно за защитата на гостите, тъй като топката бе отправена към главата на Кейн, за когото не бе проблем да я насочи към мрежата.

Тимът на Мойс правеше някакви опити да се върне в мача, но развитието на мача определено се отрази на самочувствието на “чуковете”. Антонио продължаваше да е активен и пробва удар от малък ъгъл, с който Лорис се справи. В 35-ата минута Сон бе близо до ново попадение. Той бе изведен отлично, но Фабиански успя да го блокира с тяло. Тотнъм леко намали темпото, но продължаваше да доминира. Уест Хам изглеждаше променен в началото на второто полувреме. Гостите излязоха с идея да заличат спомена от представянето си преди почивката и създадоха няколко положения. Масуаку стреля над гредата, а Антонио направи голям пропуск в 50-ата минута. Удар с глава на Балбуена пък бе изчистен от Санчес близо до голлинията. След час игра Кейн бе близо до своя хеттрик, но Фабиански отрази удара.

В 79-ата минута голмайсторът бе на косъм от това постижение. Той отправи хубав удар, но топката се отклони от гредата. В 72-ата минута феновете на Тотнъм видяха дългочаканото завръщане на Гарет Бейл. Уелската звезда се появи в игра за “шпорите” за първи път от май 2013 г. или 2709 дни по-късно. Той веднага пробва да се изяви, като стреля от фаул от доста далечна дистанция, но не затрудни Фабиански. Следващите минути обаче не бяха приятни за него, тъй като Уест Хам се върна в мача. Осем минути преди края на редовното време Балбуена се разписа след удар с глава. Три минути по-късно скамейката на домакините вече се изнерви, тъй като резултатът стана 3:2. Куфал проби отдясно и центрира, а Санчес заби топката в собствената си мрежа. ​

Така се стигна до заветната 94-а минута, когато Мануел Лансини посрещна топката с десния крак от средна дистанция и кълбото с впечатляваща парабола влетя в мрежата на Юго Лорис за 3:3.