Ултрамодерната тренировъчна база на Манчестър Юнайтед може да бъде превърната в картофена нива! Това ще се случи в ситуация на война. За интересното предназначение на футболния комплекс в извънредна ситуация разкри самият сър Алекс Фъргюсън.

Това се дължи на специална клауза в договора за покупката на земята, върху която в момента е изградена базата на „червените дяволи”.

„Когато дойдох в клуба „Дъ Клиф” (старата база на клуба – бел.ред.) бе страхотно място, но клубът започна да расте. Трябваше да правим допълнителни постройки за съблекални за футболистите, защото в наличната сграда нямаше място. Тогава започнах да мисля за място около Манчестър, където можем да построим нова тренировъчна база”, спомня си легендарният шотландец.

„Търсихме навсякъде, особено в Северен Манчестър. Лес Кършоу (бивш скаут и директор на академията на клуба – бел.ред.) дойде при мен с негов приятел, който работеше за „Шел”. Тогава той ми каза: „Шел” се опитват да продадат една земя в Карингтън”.. и така отидохме да видим. Площта на земята, която вземахме бе около 28 акра, но имаше рестрикции, които и днес не мога да разбера. Част от тях бяха, че в случай на война трябва да превърнем земята в картофена нива. Освен това, в край трябва да бъдат предвидени близо два акра за… канадски гъски”, изумява се все още сър Алекс Фъргюсън.