Нападателят Миши Батшуай се превърна в герой за Челси и помогна страшно много за изключително трудния успех с 4:2 над Уотфорд в 9-ия кръг на Висшата лига. Шампионите на Англия бяха притиснати до стената след двете поредни поражения в елита, а в хода на срещата допуснаха пълен обрат, за да могат на свой ред да изковат такъв и да вземат ценна глътка въздух.

В своя дом „сините” се постараха да направят силни откриващи минути и го сториха. Още в 12-ата Педро Родригес реализира рядко красиво попадение. Домакините изпълниха късо корнер отдясно по атаката, а Азар с пас по тревата я извади към дебнещия пред дъгата испанец. Педро моментално шутира, придавайки невероятен фалц на кълбото, което срещна страничната греда при горния десен ъгъл и влетя в мрежата – 1:0.

Лондончани натискаха още известно време в търсене на още едно попадение, а след това се поуспкоиха и това позволи на Уотфорд не само да изравни играта, но и резултата в добавеното време на първото полувреме. Тогава защитата на домакините се представи крайно непохватно и не успя да изчисти центриране от ъглов удар. Зле отбитата топка попадна право у Абдулайе Дукуре, който с мощен шут от около 8-9 метра я заши в близкия ъгъл покрай слисания Тибо Куртоа – 1:1.

В началото на второто полувреме „стършелите” определено играеха по-силно и първо се отчетоха с изумителен пропуск на Ричарлисон в 48-ата минута. Тогава бразилецът получи топката на празна врата от Кико Фемения и по някаква причина шутира безкрайно неточно встрани.

Секунди по-късно Уотфорд стигна до пълен обрат. Ричарлисон изкупи греха си и в 51-ата даде идеален пас по конец за Роберто Перейра в пеналта. Аржентинецът запази присъствие на духа и с диагонален шут прониза долния десен ъгъл – 1:2.

Мениджърът на Челси Антонио Конте реагира мигновено, като извади инертния Алваро Мората и пусна Миши Батшуай. В 71-ата минута именно белгиецът даде тон за победата, като изравни резултата. Бившият ас на Олимпик Марсилия изскочи при близката греда, за да засече с глава страхотно центриране на Педро – 2:2.

В 87-ата минута „сините” още веднъж пратиха топката в мрежата на Еурелио Гомес и изпратиха феновете си в екстаз. Уилиан получи отдясно по фланга и завъртя чудесно центрира към далечната греда, където никой не пазеше Сесар Аспиликуета, а испанецът с глава отблизо нямаше как да сбърка – 3:2.

В 5-ата минута от продължението Челси придаде и финалния акорд към трудната победа. Тиемуе Бакайоко пресече с глава пресече подаване пред наказателното поле на противника и така изведе Батшуай сам срещу вратаря. Макар защитник на Уотфорд да опита да събори нападателя, той устоя, а после леко чукна топката покрай стража – 4:2.

Във временното класиране Челси събра 16 точки и временно излезе на 4-ото място, като има пасив от 6 спрямо лидера Мачестър Сити. Уотфорд пък остана пети с 15 пункта.