Уест Хем прекъсна поредицата си от четири последователни ремита във Висшата лига и надиграха убедително навън Уест Бромич с 3:0 в мач от 36-ия кръг на английското първенство. Капитанът на лондончани Марк Ноубъл се отличи с две попадения в срещата, а гол и асистенция добави неговия партньор в халфовата линия Шейху Коуяте. Така поне временно „чуковете“ се изравниха по точки (59 т.) с петия Манчестър Юнайтед, който утре приема лидера Лестър.

На „Дъ Хоутърнс“ срещата съвсем не започна по най-удачния начин за гостите, като още 8-ата минута вратарят Адриан трябавше да прави геройства, за да отрази изстрела на Крейг Гарднър. Опорният халф на Уест Бром опита късмета си и в 12-ата, когато изпрати фалцов шут към долния десен ъгъл, ала испанският страж на Уест Хем пак беше на висота.

В 23-ата минута дебютантът в редиците на „дроздовете“ Джонатан Лико взе топката отдясно и проби покрай аутлинията. Последва остро центриране, което Адриан опита да отклони от вратата си, но само повдигна топката за Гарднър. Последният обаче с глава от няколко метра не можа да стреля точно в незащитената врата.

Точно когато не се виждаше как Уест Хем ще излезе от дупката, пресечен опит за контраатака в 34-ата минута помогна на гостите да открият. Избитата топка попадна у Димитри Пайе отдясно и той центрира перфектно към далечната греда, където Коуяте с глава прати кълбото в обратния ъгъл за 1:0.

Във втората минута на добавеното време „чуковете“ нанесоха втори звучен шамар на опонента си. Коуяте блесна с чудесна техника отляво, която му помогна да пробие до наказателното поле. Тъмнокожият футболист пусна зад точката на дузпата, където Ноубъл налетя и с прецизен диагонален шут по тревата матира Бен Фостър – 2:0.

След паузата гостите позатвориха играта и Уест Бром атакуваше доста по-безплодно. Единственият по-чист шанс за домакините дойде в 64-ата миунта, когато Рондон свали топката за резервата Сайдо Бераино в наказателното поле. Шутът с десния крак на англичанина обаче прелетя на сантиметри покрай дясната греда.

За сметка на това Уест Хем показа убийствена ефективност и в 79-ата минута реализира единствената си чиста ситуация. Пайе изведе Анди Керъл отляво, който веднага центрира пред вратарското поле, а оттам с мощно воле Ноубъл опита да скъса мрежата за крайното 3:0.

Така Уест Бром допусна четвърта загуба в последните си 5 мача и остава на 13-о място с 41 точки. Уест Хем от своя страна има аванс от 4 и 5 точки съответно от 7-ия Ливърпул (55 т.) и 8-ия Саутхемптън (54 т.).  И "Червените", и "светците" обаче още не са играли своите мачове от кръга. Утре мърсисайдци гостуват на Суонси, докато Саутхемптън е домакин на Манчестър Сити.