Байерн Мюнхен се интересува от защитника на Тотнъм Ерик Дайър. "Баварците" търсят попълнение в тази зона и са насочили поглед към англичанина, пише "Билд". На "Алианц Арена" сериозно обмислят възможността да го вземат в редиците си през януари.

29-годишният Дайър е изправен пред несигурно бъдеще в Северен Лондон, след като загуби титулярното си място под ръководството на Анге Постекоглу. Лятното попълнение Мики ван де Вен формира силно партньорство в центъра на отбраната с Кристиан Ромеро, което в крайна сметка оказа отрицателно въздействие върху времето за игра на Дайър, който все още не е записал минути от началото на кампанията.

До края на настоящия контракт на Дайър остават по-малко от 12 месеца. Това още повече засилва слуховете, че той има вероятност да напусне клуба през януари.

От Байерн искат да подсилят конкуренцията в центъра на отбраната си и именно заради това са насочили поглед към Дайър. Досега се смяташе, че баварците предпочитат Трево Чалоба от Челси, но "сините" искат за него около 30 милиона евро, а германският шампион не е склонен да плати подобна цена. На "Алианц Арена" се надяват, че ще успеят да се споразумеят с Тотнъм и да вземат Дайър доста по-евтино, имайки предвид изтичащия му договор.