Бившият защитник на Ливърпул Маркус Бабел, който в момента е треньор на Уестър Сидни Уондърърс направи интересно изказване по повод ситуацията в Манчестър Юнайтед. Мнозина обвиняват мениджъра на „червените дяволи“ Жозе МОуриньо, но според германеца, виновен за положението на клуба от „Олд Трафорд“ са собствениците.

„Вината не е на Жозе Моуриньо. Когато вземаш някой, знаеш защо го правиш. Всички са изненадани, че Юнайтед не играе атакуващ футбол. Това не е за Моуриньо. Моуриньо е дефанзивен треньор, който печели трофеи. Показвал го е досега“, коментира Бабел.

„За мен проблемът там са директорите в офиса, защото те са решили да го наемат. В момента обаче те не правят това, което иска Моуриньо, нито пък му вярват. В Юнайтед не знаят какво искат. Пълна лудост, не мога да повярвам. Юнайтед винаги е играл атакуващ футбол. Страхотни пасове, страхотни атакуващи футболисти. Вината не е на Моуриньо, че го назначиха. Това е първата грешка, която направи клуба. А сега най-голямата изненада е, че не играят атакуващ футбол. Доста смешно. Да правиш подобни грешки на такова ниво е невероятно“, каза още Маркус Бабел.