Футболистът на Челси Еден Азар очаква Манчестър Сити и Ливърпул да бъдат основните конкуренти на сините от Лондон за шампионската титла във Висшата лига. По този начин белгийският футболист отписа Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед от борбата за шампионския трофей в Премиършип.

"Манчестър Сити и Ливърпул. И двата отбора са доста добри. Ние трябва да се мерим с тях. Ако искаме да сме на същото място и в края на годината, трябва непременно да сме над тях“, заяви Азар.

Намиращият се на втора позиция Ливърпул преодоля последния в класирането Съндърланд с 2:0 на „Анфийлд“, докато докато Манчестър Сити надви Бърнли с 2:1 като гост. Макар да завърши на 10-о място през миналата година, Челси сега се намира в доста силен период и играчите са отбелязали 19 гола при само 1 в последните си 7 мача.

Азар добави също така, че липсата на мачове в Европа пък дава допълнително предимство за Антонио Конте и играчите.

"Ние имаме една седмица да се приготвим за мача в края на седмицата. И знаем много добре какво ще играем“, обясни 25-годишният футболист.

Сега просто се концентрираме върху предстоящия съперник и даваме всичко от себе си. Ние свършихме до момента доста тактическа работа и сме изгледали доста видео".

„В събота играем на „Етихад“ срещу Манчестър Сити, който е много труден съперник. Ние трябва да запазим нивото си на представяне. Уверени сме в нашите способности и искаме да спечелим всички мачове“, каза още Еде Азар.