Еден Азар изигра един от най-силните си мачове с екипа на Челси. Крилото помогна с гол и много активна игра за успеха на лондончани с 2:1 като гост на Нюкасъл в третия кръг на Висшата лига.

Белгиецът реализира дузпа в 76-ата минута, преди Хоселу да изравни с глава в резултата в 83-ата. Победата за "сините" бе подарена от съперника след автогола на Деандре Йедлин три минути преди края на редовното време.

Огромното влияние на Азар в срещата се забеляза и при статистическите показалите, където се вижда, че той е играл с топката цели 134 пъти - личен рекорд за играча откакто е в Челси. До момента най-доброто постижение на крилото бе от май 2015 г., когато той докосна топката цели 128 пъти при загубата с 0:3 от Уест Броумич Албиън.

Също така с попадението си във вратата на Мартин Дубравка 27-годишният Азар вкара 70-ия си гол след 211 мача с екипа на „сините”, превръщайки се в третия най-резултатен голмайстор за Челси в историята на Висшата лига. Така той задмина Джими Флойд Хаселбанк, който е с 69 попадения. Лидери в тази класацията са Франк Лампард със 147 попадения и Дидие Дрогба със 104.

Еден Азар се присъедини към Челси през 2011 година от френския Лил.