Звездата на Челси Еден Азар успокои феновете, че не възнамерява да си тръгва от Лондон през лятото. Белгийският национал, който се готви за участие на Евро 2016, сподели, че може да се реши на такава стъпка само ако преди това е спечелил всичко възможно със „сините“.

Слабият сезон на Азар даде редица поводи да се шуми около евентуална раздяла, като редица клубове веднага се наредиха на опашка. Най-често се говореше за интерес от Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, но ако се вярва на самия играч, той има съвсем други планове.

„Моят договор с Челси е до юни 2020 година. Не искам да приключа по такъв начин. Ако трябва да напускам, то трябва да го сторя, когато съм на върха“, каза Азар.

„Така се случи в Лил. ПСЖ? Те изобщо не са полезрението ми.“

„Трудно е да обясня тежкия си сезон. В Челси трябва да открием отговори. Знаехме, че ще ни е трудно да бъдем силни, след като сме спечелили титлата. Може би прекалено много му отпуснахме края по време на почивката, затова в началото на сезона ни беше трудно да действаме като колектив. Имахме и много проблеми с контузии. Никога не е лесно, особено когато си свикнал да бъдеш на върха“, допълни Азар.