Отборът на Уулвърхемптън записа ценна победа над Лийдс в първи мач от 25-ия кръг на Висшата лига. „Вълците” се наложиха с минималното 1:0, а голът за успеха бе дело на вратаря на гостите Илан Меслие, който имаше нещастието да си реализира автогол.

Двубоят на стадион „Молиню” бе изключително равностоен, преди Адама Траоре да покаже истинска класа в 64-ата минута. Крилото на домакините проби отлично по левия фланг преди да стигне фронтално срещу вратата на няколко метра пред наказателното поле. Траоре не се посвени да стреля, пращайки топката в гредата. След рикошета коженото кълбо се отби в гърба на вратаря на гостите и влетя в собствената му мрежа за единствения гол в срещата.

Малко преди това гостите бяха много близо до откриването на резултата, но първо удар на Лиъм Купър бе спасен от Руи Патрисио, а при добавката Патрик Бамфорд не сполучи.

В заключителните минути Бамфорд реализира, но попадението му бе отменено заради засада. Бившият играч на Уулвърхемптън Хелдер Коста също бе близо до изравнително попадение, но стреля право в тялото на вратаря.

Победата помогна на Уулвърхемптън да изпревари в класирането именно днешния си съперник, заемайки единадесетото място в таблицата. Възпитаниците на мениджъра Нуно Еспирито Санто показаха, че връщат формата си, записвайки трета победа в последните четири мача.

Лийдс пък допусна второ поредно поражение след загубата от Арсенал с 2:4, но наставникът Марсело Биелса определено има от какво да е доволен, що се отнася до играта на неговия тим.