Манчестър Юнайтед започна повече от добре новия сезон във Висшата лига. В дебюта на Жозе Моуриньо начело на "червените дяволи" в Премиършип, те го зарадваха с успех с 3:1 като гости на Борнемут и засега са най-убедителни от всички основни претенденти за титлата. 

Златан Ибрахимович се отчете с гол и асистенция в първия си мач в най-силното първенство в света, а Хуан Мата и Уейн Рууни добавиха по още един гол. Попадението на испанеца, което беше и първото в битката, дойде след уникален подарък на Саймън Франсис и даде насока на целия двубой. А вече при 0:3 "черешките" поне отбелязаха едно попадение чрез Адам Смит, за да зарадват малко феновете си. 

Мачът започна равностойно, като първият шанс беше за домакините след грешка на Люк Шоу. Ударът на калъм Уилсън обаче беше прекалено неточен и в крайна сметка трудност за Давид де Хеа нямаше. Последва здрава битка, рпедимно в центъра, като ударите към двамата вратари бяха прекалено малко. 

Антони Марсиал и Уейн Рууни пробваха да стрелят отдалеч, но така и не затрудниха стража на Борнемут. Напоритостта на гостите обаче даде своя резултат в 40-та минута, когато резултатът беше най-после открит. Основна заслуга за това имаше защитникът на противника Саймън Франсис, който направи два невероятни подаръка на Хуан Мата, за да се разпише. 

Първо той изведе испанеца сам срещу вратаря с лошо подаване, но ударът на халфа беше отразен от стража. Но веднага след това топката стигна пак до Франсис и той я чукна леко отново към Мата, който на празна врата вече нямаше как да пропусне - 1:0. При този резултат дойде и краят на първата част. 

Второто полувреме пак започна с натиск на "червените дяволи", а първо удар на Рууни беше много слаб и не намери целта, а после капитанът на Юнайтед се свлече в търсене на дузпа, но не получи нищо. Всичко в мача като интрига умря в 58-та минута, когато резултатът стана 2:0. 

Вторият гол падна отново след разсеяна игра на защитата на Борнемут. Тогава Франсис позволи на Антонио Валенсия да пробие по десния фланг и той центрира перфектно към Златан Ибрахимович. Шведът не можа да стреля добре, но се превърна в асистент за Рууни, който с глава от 7-8 метра се разписа за втори път. 

Но моментът на Ибра предстоеше. Той вкара първия си гол в Премиършип в 64-та минута с удар в далечния ъгъл на вратаря след пробив отдясно. Топката беше толкова добре насочена, че нямаше как да бъде отразена. Така резултатът стана 3:0 и всичко на практика свърши. 

Все пак Борнемут намали в 69-та минута, когато Адам Смит с първия точен изстрел на играч на домакините в мача, намали на 1:3. Асистенцията беше на Люис Грабън. Но с това се изчерпа всичко положително за "черешките" в този мач, въпреки че до края имаха още няколко чисти шанса да се разпишат, но Де Хеа беше на мястото си. 

В кранйа сметка успехът беше за Юнайтед с 3:1 и убедителният начин, по който дойде той, само може да радва Жозе Моуриньо в официалния му дебют за "червените дяволи" в Премиършип.