Мениджърът на Астън Вила - Стивън Джерард, има два мача, за да се спаси от уволнение и да остане начело на клуба. Тимът му е 16-и в класирането, като за последно загуби от Челси, макар че играта бе определена като оптимистична.

Вила е само на точка над зоната на изпадащите с 9 пункта в актива си и според местното издание „Бирмингам Мейл“ мачовете през тази седмица ще бъдат ключови за бъдещето на бившия капитан на Ливърпул.

Изглежда, че срещите има шанс да бъдат спечелени, тъй като първо Вила гостува на Фулъм в четвъртък, а в в неделя ще приеме Брентфорд, като минимумът от двете срещи се изчислява на 4 точки.

Миналата година преди идването на Джерард, отборът пак бе 16-и в таблицата, на 2 точки от опасната зона, което доведе и до раздялата с Дийн Смит. Сега отборът прави втория най-лош старт в историята си във Висшата лига, като единствено през 2015/16 бе по-зле - само 4 точки и изпадане в края на онзи сезон.

До този момент шефовете подкрепят Джерард, но при липсата на подобрение на резултатите е ясно, че могат да свалят подкрепата си много бързо. Под негово ръководство бирмингамци загубиха 8 мача у дома, а от началото на сезона са вкарали едва 7 гола.