Отборът на Астън Вила обърна и победи гостуващия Фулъм с 3:1 в двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига. Александър Митрович откри за „котиджърс“ в 61-ата минута. В последните 15 минути обаче „виланите“ стигнаха до цели три попадения, които бяха дело на Махмуд Трезеге (78’ и 81’) и на Оли Уоткинс в 87-ата минута.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Още в третата минута Александър Митрович имаше шанс да открие резултата, но ударът бе спасен от Емилиано Мартинес. Пет минути след това отново сърбинът опита хубав изстрел в наказателното поле, но отново бившият страж на Арсенал се намеси чудесно.

В добавеното време на първата част Марио Лемина спъна Оли Уотинс в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. След преразглеждане на ситуацията със системата ВАР обаче наказателният удар бе отменен.  

След час игра Тайрън Мингс, който изведе бирмингамци с капитанската лента в отсъствието на Джак Грийлиш, сбърка при опит да върне топката към вратаря. Това позволи на Александър Митрович да открадне топката и да открие резултата – 0:1.

Мингс се реваншира, след като центрира към влезлия като резерва Махумд Трезеге за изравнителния гол в 78-ата минута. Египтянинът се разписа още веднъж три минути по-късно и изведе Вила напред.

Три минути преди края на редовното време новият английски национал Оли Уоткинс отбеляза третото попадение след подаване отдяснона Бертранд Траоре.

Без Грийлиш, който пропусна седми пореден мач, Астън Вила имаше проблеми. Тимът имаше една победа в последните си седем мача и бе напът към нов разочароващ резултат преди влизането на Трезеге. Освен че отбеляза два гола той участва и в атаката за третото попадение.

С този успех бирмингамци се изкачиха до деветата позиция с актив от 44 точки, докато Фулъм остава в опасната зона с 26, на три от 17-ия Нюкасъл. В следващия кръг Астън Вила гостува на шампиона Ливърпул, а лондончани домакинстват на Уулвърхеммптън.