Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард потвърди, че клубът иска да подпише постоянен договор с бразилеца Филипе Коутиньо през лятото. Джерард привлече бившия футболист на Ливърпул през януарския трансферен прозорец с контракт за шест месеца под наем от Барселона. В настоящия договор е включена и опция за откупуване за 33 милиона паунда, които Астън Вила е готов да плати в края на настоящия сезон.

Филипе Коутиньо вече има три гола във Висшата лига от завръщането си, а Стивън Джерард е доволен от представянето на бразилеца.

„Бордът наблюдава мачовете и ще вземе финалното решение, но Фил вече показа на какво е способен. Върна се в добро физическо състояние и мисля, че беше на старото си ниво срещу Саутхямптън, а дори и повече“, коментира 41-годишният мениджър на Астън Вила.

„Останалите играчи също имат само ползи от включването му. Това е важно. Искаме да го задържим, защото искаме да изградим състав с талантливи играчи като него. В най-добрата си форма, той е футболист на топ ниво“, добави Джерард.

Договорът на Филипе Коутиньо с Барселона изтича през 2023 година.