Астън Вила изненада Манчестър Юнайтед и спечели с 1:0 насред „Олд Трафорд“. Гостите имаха добри възможности да открият резултата преди почивката чрез Мат Таргет и Оли Уоткинс, но те се отчетоха с пропуски. От другата страна, „червените дяволи“ стигнаха само до един точен удар преди паузата, дело на Мейсън Грийнууд. Пол Погба пък се размина с гола след удар с глава при една отклонена топка от корнер.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

След паузата драмата се разигра в заключителните мигове на двубоя. Първо, Кортни Хаус отбеляза с глава след ъглов удар, прострелвайки Давид де Хеа. Голът бе разглеждан от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада на Уоткинс, който бе в близост до испанския страж, но технологията отчете, че нападателят на бирмингамци не е нарушил видимостта на Де Хеа и зачете попадението.

В третата минута от добавеното време домакините получиха отлична възможност да възстановят равенството и да избегнат поражението, но Бруно Фернандеш се провали от бялата точка. Така, Юнайтед, подобно на Челси, усети горчивия вкус от загубата за първи път през кампанията във Висшата лига. Тимът остава с 13 точки, колкото имат Челси, Манчестър Сити и Ливърпул, който обаче по-късно гостува на новака Брентфорд. Астън Вила е седми с десет пункта. В следващия кръг Юнайтед приемат Евертън, докато Вила гостуват на Тотнъм.