Опасност от фалит надвисна над един от най-големите английски отбори Астън Вила. Клубът от Бирмингам може да бъде поставен под администрация в близките няколко дни, съобщава Sky Sports. 

Вила трябва да покрие спешно задължения от 10 млн. паунда, за да не бъде сложен под администрация. От тях 2 млн. паунда са забавени данъци към хазната на Великобритания, а другите 8 млн. са заплатите за месец юни на всички в клуба. 

Ако тези пари не бъдат платени в рамките на следващите няколко дни, клубът ще влезе в процес на оздравяване, което пък автоматично означава минус 12 точки за новия сезон. Ако и след процеса по оздравяване нещата не се оправят, един от най-обичаните английски клубове ще фалира. 

Собственикът Тони Сиа обач засега запазва хладнокръвие и се надява да избегн администрацията с продажба на някои от звездите. Той вече обяви, че бюджетът за слдващия сезон ще бъде намален няколко пъти. 

Астън Вила изпусна шанса да се върне в Премиършип след загуба от Фулъм на Славиша Йоканович на "Уембли" в баража за място в елита. Ръководството хвърли луди пари в опит да с върне във Висшата лига и след като не успя, клубът е близо до фалит.