Защитникът на Челси Сесар Аспиликуета заяви, че многото мачове преди Световното първенство по футбол през следващия месец са „лудост“ и че доброто на играчите е застрашено.

Съотборникът на Аспиликуета при лондончани Н'Голо Канте ще пропусне Мондиал 2022 след като претърпя операция, а Рийс Джеймс все още е под въпрос, тъй като лекува контузия на коляното. Челси има два мача от Висшата лига, две срещи в Шампионската лига и мач за Купата на лигата в Англия преди началото на първенството в Катар на 20 ноември.

„Трудно е и е тъжно, защото като футболист, ти искаш да отидеш на Световното, но имаме и натоварена програма, според която трябва да играем за клуба си и да се представим по най-добрия начин“, обясни Сесар Аспиликуета.

„Борим се за доброто на всички играчи, защото програмата е лудост. Понякога всичко трябва да се обмисли. Трудно е, защото разбирам, че феновете искат да гледат футбол. Мисля, че вече има разговори с Международната централа (ФИФА). Да, има пет смени в момента, но в нашия тим вече има няколко контузени и това усложнява ротацията. Играем на всеки няколко дни, но положението е такова“, коментира още Аспиликуета.

Очаква се футболистът да бъде част от състава на Испания за Мондиал 2022.