Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул – Пеп Линдерс, смята, че е готов да стане старши треньор, след като напусне клуба в края на сезона. Дългогодишният асистент на Клоп твърди, че неговото време е дошло и би поел по този път.

„Вярвам, че това е естествения прогрес. Може би след няколко месеца ще седна да говоря с моя мениджър, тъй като сега не е моментът. Ще разгледаме опциите и ще видим дали ще има клуб, който наистина ще ме иска. В този момент ще взема решение. Дължа всичко на Ливърпул, а в клуба не ми дължат нищо. Винаги ще работя с Юрген и никога няма да бъда асистент на някой друг треньор. Ще завършим този проект заедно както го започнахме“, каза нидерландецът пред клубния сайт.

41-годишният Линдерс се присъедини към Ливърпул през 2014-а година, за да води юношите до 16-годишна възраст, след което беше промотиран до треньор в първия отбор при Брендан Роджърс.

През януари 2018-а година той напусна и прекара кратък период като треньор на НЕК Ниймеген, но се върна обратно в Мърсисайд след пет месеца. Тогава Клоп му предложи да му стане помощник и да е отговорен за треньорската програма.

„Не е лесно да напуснеш такъв клуб. В живота обаче е така – трябва да правим правилните неща. През лятото си казахме, че трябва да продължим и да работим много. Ще доизиграем сезона като един „последен танц“.