Новата звезда на Арсенал Лукас Торейра призна, че тимът трябва изключително много да внимава с новопоявилия се на хоризонта проблем  „Манчестър Юнайтед и Челси”. Уругвайският национал заяви, че това е единственият начин, ако „топчиите” искат да си гарантират завръщане в топ 4.

Лондончани се смъкнаха до 6-ото място във временното класиране миналата неделя, когато паднаха с 1:3 от Манчестър Сити. Само кръг по-рано „топчиите” дори бяха успели да изпреварят Челси за 4-ата позиция, но сега изглеждат като аутсайдера в тази битка.

„Арсенал заслужава своя шанс да се бори за Шампионската лига. Само преди няколко седмици Юнайтед се намираше очевидно на голяма дистанция зад нас, но сега нещата се промениха и ние трябва да справим с това”, коментира 22-годишният Торейра.

„Очевидно не искаме ситуацията да се повтаря.”

„Като футболисти, ние винаги се борим за своите цели, когато излизаме на терена. За нас това значи класиране в Шампионската лига. Няма да бъде лесно, не се залъгваме. Изправени сме срещу някои страхотни отбори като Челси и Манчестър Юнайтед. Трябва да останем твърди като отбор и колектив, за да водим битка във всеки мач.”

„Отборът е фокусиран върху класиране за Шампионската лига, защото голям клуб като Арсенал заслужава да играе в този турнир”, допълни Торейра, за когото бяха платени 26 милиона паунда на Сампдория през лятото на 2018-а.