Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да посочи като виновник вратаря Давид Рая за допуснатите три гола срещу Лутън.

Арсенал успя да спечели мача с 4:3 с гол на халфа Деклан Райс в добавеното време на мача, но половин час преди края "артилеристите" изоставаха с 2:3, след като Рая допусна два леки гола в рамките на само осем минути. В 49-ата минута испанският страж не бе готов за центриране към Илайджа Адебайо, а малко след това позволи Рос Баркли да вкара под плонжа му от малък ъгъл.

"В такива ситуации трябва да играем по-добре в защита като отбор. Има причини, поради които допускаме тези голове, така че няма смисъл да посочваме виновници. Не сме го правили никога, няма да го направя и сега", заяви Артета след срещата.

"За мен е важно да видя начина, по който отборът реагира след подобни ситуации, защото те ще се случват. Днес съм доволен от отговора, който видях", каза още мениджърът.

Той обясни, че тимът е дошъл на "Кенилуърт Роуд" с идеята да спечели трите точки и затова равенството никога не е било опция.

"Не искахме хикс, а победа. Това ни желание, тази ни енергия, риска, който поехме, и цялата тази емоция - това са неща, които можеш да усетиш. Днес допуснахме голове, от които можем да бъдем разочаровани, но това е част от опита, който трупаме", добави още Артета.

Испанецът завърши интервюто си след мача с прогнозата, че японецът Такехиро Томиясу ще бъде аут за дълъг период от време. Защитникът получи травма в прасеца при победата с 2:1 над Уулвърхямптън през уикенда и в близките седмици няма да се върне в игра.