Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че редовно общува с легендарния бивш наставник на тима Арсен Венгер. Французинът е не само предшественик на младия треньор, но и негов бивш наставник. Двамата заедно спечелиха 2 пъти ФА Къп през 2014 и 2015 година. Испанецът призна, че не е питал по-опитния си колега за съвет относно предстоящия тази вече финал в турнира срещу Челси, но французинът редовно му давал такива.

"Не, не съм разговарял с него тази седмица. Говорихме няколко пъти през последните месеци, но не и преди финала. Нека същността на тези разговори си остане между нас. Чудесно е, когато такъв човек е на ваша страна. Той ви дава съвети и е хубаво да общувате с такъв умен и знаещ човек", заяви Артета, цитиран от ESPN.

"Когато знаеш, че той е там, подкрепя ви и подкрепя теб, се чувстваш по-спокоен. Мисля, че с него може да се поговори на всяка тема във футбола. Просто трябва да се учиш, трябва да вземеш тетрадка и да си водиш бележки", завърши младият треньор. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.