Старши треньорът на Арсенал Микел Артета пое отговорност за сгромолясването на "артилеристите". Испанецът поздрави Манчестър Сити за титлата, след като неговия тим загуби от Нотингам с 0:1 във Висшата лига.

Арсенал бе на върха в класирането цели 248 дни, но започна да губи точки от април месец насам, а "гражданите" се възползваха от това и отново триумфираха в английския шампионат.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Първо, поздравления за Манчестър Сити, но очевидно днес е един много тъжен ден за нас, след всичко което направихме през сезона", сподели Артета пред Sky Sports.

"Сега трябва да се срещнем с реалността. Днес не бяхме достатъчно добри, допуснахме гол и не успяхме да пречупим Нотингам. Имам усещането, че да играем и още три часа тук, не можем да направим достатъчно, за да вкараме", допълни наставникът на "артилеристите".

"Отговорността е моя и аз напълно я поемам. Броят голове, които допуснахме напоследък, определено изиграха роля. Не можем обаче да виним някого. Не трябва да търсим оправдания, трябваше да сме по-добри като отбор. Това е футболът, днес е много тъжен ден за нас. Борихме се, но не беше достатъчно. Сега трябва да се възстановим, болезнено е. Невероятно огорчен съм", сподели още Микел Артета.