Арсенал се поучи от грешките си в надпреварата за титлата през миналия сезон във Висшата лига и се надява да играе с повече постоянство този път в „най-важната“ част от кампанията, каза мениджърът Микел Артета.

Състава от северен Лондон беше на върха в лигата почти 250 дни, преди предизвикателството им за титлата да се разпадне миналия сезон, тъй като бяха изпреварени от Манчестър Сити на Пеп Гуардиола.

Лондончани отново участват в надпреварата за титлата този сезон и са трети в класирането с 52 точки от 24 мача, на две зад лидера Ливърпул и наравно с втория Сити, след като са изиграли един мач повече от шампионите.

„Това е най-важната част от сезона. Всеки мач ще играе важна роля за това, което искаме да постигнем“, каза Артета пред репортери преди съботния мач срещу Бърнли на „Търф Мур“.

„Мачът с Бърнли е най-важният в момента. Очаква ни много тежък мач в събота, трябва да играем със същия ентусиазъм, а останалото ще дойде... Научихме много от миналия сезон, показахме много постоянство в отбора и сега искаме да направим крачка напред, за да запазим това ниво на постоянство“, заяви още Артета.

Испанският мениджър заяви, че очаква да има пълен състав на свое разположение. „Някои от тях напредват повече от други, днес имаме тренировка и съм сигурен, че ще върнем няколко играчи за утре. Трябва да играем мач за мач и през последните няколко седмици трябваше да играем, с това което разполагаме и го направихме по най-добрия възможен начин.

Томас Партей напредва наистина добре и не искам да казвам много, но изглежда добре“, завърши Артета.