Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че неговите играчи могат да спечелят ФА Къп, с който да си осигурят трофей и участие в европейските турнири. Това стана, след като „артилеристите” сразиха с 2:1 Шефийлд Юнайтед на 1/4-финалите.

„Доволен съм от резултата, тъй като това е трудно място да дойдеш и да спечелиш. След като получихме късен гол, показахме реакция, а това не е лесно и е радващо, че ще играем на „Уембли”. Има страхотна възможност пред нас да спечелим този турнир и да играем в Европа. Трябва да се подобрим в много аспекти, но всяка победа ти давам кураж и воля за успех. Надявам се, че ще „грабнем момента”. Никога не виня играчите си. Имаме къде да работим и съм щастлив от това, което видях. Отношението и начинът на всеки един от тях бе повратната точка за това, което искаме да се случи. Смятам, че всеки успех повдига духа и щастието в играта на играчите”, подчерта испанецът.

„Щастлив съм и от играта на Никола Пепе. Той ни дава креативност в последната третина и от това се нуждае всеки голям отбор. Хубавото е, че е непредвидим играч, но има страхотен потенциал”, отсече мениджърът на Арсенал.