Арсенал вкара три гола през второто полувреме, за да се справи с Уест Хям и да запази преднината си от седем точки на върха в таблицата на Висшата лига на Боксинг Дей. Бившият мениджър на "топчиите" Арсен Венгер беше на трибуните, за да види победата, когато Букайо Сака, Габриел Мартинели и Еди Нкетия вписаха имената си сред голмайсторите, а Артета беше благодарен за присъствието на французина.

Той избра правилния момент, наистина специален ден, защото Боксинг Дей е прекрасен ден за игра на футбол и си помислих, че днес нивото е това, което той заслужава и се надявам да му хареса. Играчите не знаеха. Искахме да го запазим тихо и да оставим това пространство за Арсен. Стан и Джош Кронке също са тук и това беше наистина специален ден.

Благодаря му много, че дойде. Надяваме се, минавайки през сградата, той да усети всичко, което всички мислят за него, наследството, което остави тук. Освен това присъствието му трябва да бъде много, много привързано към този футболен клуб", сподели мениджърът на "артилеристите".

Артета ще се стреми да последва стъпките на Венгер и да донесе трофея от Висшата лига в Кеверен Лондон, като последният триумф за титлата на "топчиите" дойде през 2004 г.