Мениджърът Микел Артета призова футболистите на Арсенал да "довършат започнатото" и да спечелят титлата в английското първенство по футбол, пише агенция Ройтерс. "Артилеристите" не са печелили трофея от 2004 насам.

Арсенал води с шест точки пред Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. Двата отбора ще се срещнат на "Етихад" по-късно през месеца и букмейкърите считат Сити за фаворит за титлата.

"И в началото на сезона бе така, нищо не се е променило. В момента на нас ни трябва малко късмет и това е важно. В спорта има моменти, в които успехите се решават от инчове. Нужно ни е тези инчове да бъдат в наша полза", заяви испанецът.

"Намираме се на позицията, която заслужаваме. Радваме се, че сме лидери и сега трябва да довършим започнатото. За да направим това, ще ни бъде нужно по още малко от всеки един от нашите футболисти".

Следващият съперник на Арсенал е 14-ият в класирането Уест Хем, който се бори за спасение във Висшата лига и има две победи в последните си три мача за първенството.

"Този мач ще бъде много труден. Познавам Дейвид Мойс много добре и знам как той се подготвя за мачовете си. Предстои ни голямо дерби", продължи Артета, който е играл под ръководството на Мойс в Евертън.

В неделя Арсенал ще бъде без Уилям Салиба, който лекува травма в гърба. Артета обясни, че възстановяването на централния защитник върви добре, а нападателят Еди Нкетия е пред завръщане в игра.