Мениджърът на Арсенал Микел Артета приветства силното представяне на водения от него отбор при успеха у дома с 2:0 срещу Брайтън в двубой от Висшата лига в неделя. Столичани са на първо място в класирането с 39 точки след равенство 0:0 на Ливърпул с Манчестър Юнайтед. "Червените" от Мърсисайд са с точка по-малко от "артилеристите".

"Невероятно представяне. Това беше удоволствие за гледане от началото до края. Доволен съм начина, по който спечелихме срещу този много добър противник. Дори на полувремето резултатът не отразяваше показаното на терена. Напълно заслужено победихме. Имахме 15 удара (през първото полувреме), а това беше много. Трябваше да продължим по същия начин, въпреки че нямахме тази точност пред вратата", заяви испанският специалист, цитиран от БиБиСи Спорт.

Най-добрият шанс за гол на Брайтън дойде при резултат 1:0, когато удар на Паскал Грос не успя да намери вратата на столичани в 82-ата минута. 

"Виждате го във всеки мач. Имахме много ситуации да вкараме топката в мрежата, но не го направихме, 1:0 почти никога не е достатъчно", каза още Артета.