Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че със сигурност отборът му ще играе за успех на „Анфийлд“ въпреки, че Ливърпул няма загуба у дома от началото на годината, а последният успех на „топчиите“ на този стадион е от 2012-а. Утре двата отбора излизат един срещу в голямото дерби на върха, а ако Арсенал не загуби, ще посрещне Коледа като лидер в класирането за втора последна година.

 

„Ще има специална атмосфера в двубой срещу силен съперник. Готвим се за победа и ще се опитаме да я постигнем. Ще бъде много интензивен мач. Винаги е страхотно да бъдеш на първата позиция и ще се опитаме да я запазим, но за да го направим трябва да играем много добре утре и трябва да действаме интелигентно в начина, по който ще водим мача. Планът ни е да ги победим и да си тръгнем от „Анфийлд“ с три точки. Ако искаш да си на върха, трябва да можеш да отидеш на такива стадиони, да доминираш и да печелиш мачовете. Това ще се опитаме да направим“, заяви Артета по време на днешната си пресконференция.

За последно Арсенал победи Ливърпул на „Анфийлд“ през септември 2012 година, когато Микел Артета бе част от халфовата линия на „топчиите“:

 

„Последният път, когато победихме на техния стадион бе доста отдавна и бе в добър момент. Трябва да се опитаме да го повторим и утре. Всеки мач е различен. Има много неща от двубоя на „Анфийлд“ през миналия сезон (2:2), които можем да повторим, но и други неща, които трябва да направим по-добре. Играли сме добре 28 минути? Мама мия! Мислех, че са 27". 

Преди два дни испанецът отпразнува четири години начело на Арсенал. Ето какво каза Артета по този повод: „Все още не сме спечелили достатъчно важни неща. Искаме да бъдем по-добри и по-успешни. Постигнахме много през тези четири години.“

„Томас Партей финализира рехабилитацията си. Все още не тренира с отбора. Надяваме се Мо Елнени да се присъедини към нас този следобед. Ще видим как се чувства. За останалите няма новини. Жоржиньо все още е под въпрос“, добави Артета по отношение на състоянието на контузените играчи.