Мениджърът на Микел Артета закономерно бе много щастлив, след като неговият тим започна новия сезон в Англия с трофей. „Топчиите“ завоюваха Къмюнити Шийлд след успех над шампиона на Висшата лига Манчестър Сити след 1:1 в редовното време и 4:1 при изпълнението на дузпи.

Коул Палмър откри резултата за „гражданите“ в 77-та минута с прецизен удар, преди Леандро Тросар да вкара изравнителен гол в 11-та на добавеното време. При изпълненията от бялата точка, Кевин Де Бройне и Родри пропуснаха за „небесносините“, докато Мартин Йодегор, Тросар, Букайо Сака и Фабио Виейра не сбъркаха за лондончани.

„Чувството е страхотно. Няма нищо по-хубаво от това да спечелиш трофей на „Уембли“ срещу най-добрия отбор в света, и особено по начина, по който го сторихме. Страхотно е, ако играчите са уверени, че могат да победят всеки. Мисля, че показахме решителност и борбен дух, за да спечелим. Причината, поради която сме тук, е за да печелим трофеи за това клуб и да бъдем успешни. Видях много щастливи и горди хора“, каза Артета след срещата.