Микел Артета вярва, че футболът трябва да се промени, след като е прочел написаното от Стив Брус при напускането му на Нюкасъл.

Бившият шеф на "свраките" призна, че психическия тормоз, който е получил, е дал своето отражение и не е сигурен дали иска да се справи отново. Тези думи са оказали дълбоко въздействие върху Артета, който изпитва пълна симпатия към колегата си.

"Бях наистина тъжен, след като прочетох това изявление на Стив. На първо място, защото го познавам лично, и второ, заради това, което предаде в думите си.

Говорим за някой, който е бил в играта повече от 40 години като играч и като мениджър. Той е бил треньор в над 1000 мача и ви казва, с този опит, с това ниво, което има трябва да се справя с такъв вид ситуация, с този вид психически тормоз.

Мисля, че трябва да се замислим. Не можем да приемаме за даденост и да приемем определени неща, защото те са такива, каквито са.

Ще отделим повече време и имаме отворена маса, за да обсъдим как ще го направим, защото мисля, че трябва да помислим за факта, че един от най-опитните мениджъри в историята на Англия ни предупреждава. Не можете просто да го игнорирате, така че за мен това е много сериозно изявление и е нещо, което трябва да се промени и трябва да започне да се променя.

Той е мъж, това е семейство, това са неговите близки, това е обществото и мисля, че трябва да се замислим. Наистина бях впечатлен от това как той обясни открито как се чувства и не ми хареса да бъда честен", заяви Микел Артета.