Арсенал има сериозни кадрови проблеми, но тимът ще направи всичко възможно да се противопостави по най-добрия начин на Ливърпул в предстоящия сблъсък за Купата на лигата на Англия, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Арсенал не може да разчита на Томас Партей, Мохамед Елнени и Никола Пепе, които са ангажирани със своите отбори на Купата на африканските нации. Извън сметките е и нападателят Пиер-Емерик Обамеянг, който също е в Африка, но не играе заради КОВИД-19.
Под въпрос е възстановяващият се от коронавирус Гранит Джака, както и контузеният Емил Смит Роу.

30 снимки

"През изминалата седмица загубихме толкова много играчи и ни е трудно да се приспособим в тази динамична обстановка. Причините са различни - някои са с контузии, други с COVID, а трети на Купата на африканските нации. Единственото ми желание този месец е да разполагам с колкото се може повече здрави играчи и с тях да направим всичко, което е възможно", коментира Артета на пресконференцията.

Арсенал гостува на Ливърпул утре в първи мач от полуфиналите за Купата на лигата. Първият мач трябваше да се играе миналата седмица, но бе отложен заради COVID-19.

"Никога не може да си сигурен в нищо, защото ситуацията се променя драстично за 10 секунди. Но нашето желание винаги е да играем", каза още Артета.