Мениджърът на Арсенал Микел Артета се надява, че опитът на Габриел Жезус в редовното печелене на трофеи с Манчестър Сити ще зарази новите му съотборници. Бразилският нападател ще направи официалния си дебют за „топчиите“ при гостуването на Кристъл Палас в петък вечер след летния трансфер от Сити, където спечели четири титли на Висшата лига сред осемте големи трофея. Жезус пристигна на „Емиратс“ в търсене на повече игрово време преди Мондиала в Катар по-късно тази година. Той наниза седем гола за Арсенал в предсезонната подготовка на тима.

„Когато привличаш топ играчи от топ клубове и те са изключително успешни през годините, се появяват и очаквания. Ролята, която Габи ще има тук, ще бъде много различна от тази, която имаше в предишния си клуб. Той е страхотен талант с манталитет, който е толкова заразен, и ще ни даде много, но в края на деня става въпрос за отборен спорт“, започна Артета.

Тимът закупи още Олександър Зинченко от шампионите на Англия, докато взимането на Фабио Виейра, Маркиньос, Мат Търнър и завръщането на Уилям Салиба от престой под наем в Марсилия допринесоха за подсилването на състава на лондончани. Очакванията за завършек в топ 4 на крайното класиране за първи път от седем години бяха повишени след разгромите над Челси и Севиля в предсезонната подготовка.

Но Артета знае, че тези резултати няма да важат толкова, ако съставът му не започне положително на „Селхърст Парк“, където отстъпи с 0:3 миналия сезон.

„Всички сме ентусиазирани. Проведохме предсезонната подготовка по начина, по който искахме, беше добре организирана, постигнахме добри резултати, хубава подготовка и силни представяния. Но сега топката започва да се движи утре вечер в напълно различен контекст и срещу отбор от Висшата лига, и знаем какво да очакваме там“, завърши испанският специалист.