Микел Артета се е измъкнал от наказание от Футболната асоциация на Англия (ФА) с обяснение за огромното напрежение, върху което са поставените мениджърите в английското първенство. Треньорът на Арсенал е направил това по време на изслушване пред Дисциплинарната комисия за думите му след поражение срещу Нюкасъл, съобщава Ройтерс.

Артета бе бесен след зачитането на победния гол на "свраките" и нарече съдийството срамно и позорно. 

"Изслушването мина добре. Получих възможност да чуя какво е тяхното мнение и да обясня причините за това, което казах. В крайна сметка не бях наказан. Това бе конструктивен разговор, от който всички научиха по нещо. Усетих съчувствие към мен", заяви мениджърът на лондонския тим.

"Обясних им как се чувстваме понякога ние, мениджърите. Поставени сме под огромно напрежение и за нас всеки детайл е много важен. Реално погледнато, през миналата година бяха уволнени 14 мениджъри, което беше невиждана до момента бройка. Нашата работа е свързана с резултатите".

Арсенал се смъкна до второ място във Висшата лига зад Ливърпул след поражение срещу Астън Вила през уикенда. Следващият съперник е Брайтън и Артета очаква да види по-добра ефективност от своите футболисти. "Чайките" обаче са труден противник и през миналия сезон изкараха Арсенал от шампионския му път с победа с 3:0 на "Емирейтс".

"Ще направим всичко по силите ни  за победа. Направихме го и срещу Астън Вила, а според мен бяхме по-добрият отбор и трябваше да спечелим. Срещу Брайтън ще пробваме отново, но това е много труден съперник. Те ще опитат да ни направят живота още по-труден", каза още испанецът.