Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е доволен от позитивните неща, които е видял, но е разочарован от поражението с 0:2 от Ливърпул като домакин в отложен мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци надделяха с две попадения на Диого Жота и Роберто Фирмино, съответно в 54-ата и 62-ата минути.

Според Артета, пропуснатите шансове за Арсенал са били решаващи за крайния изход от двубоя.

„Не мисля, че резултатът отговоря на представянето на тима, а в много моменти ние бяхме по-добрият отбор и направихме всичко както бяхме планирали. Начинът, по който момчетата играха, показа куража им да се представим така, както искахме. Наистина се представихме на високо ниво, но такива мачове се печелят с голове“, коментира Микел Артета.

„Разликата беше в ефективността на Ливърпул. Не съм доволен от попаденията, които допуснахме, но това е част от играта. Когато имаш шансове, трябва да се възползваш“, каза още испанският треньор на Арсенал.

Относно представянето на вратаря Арън Рамсдейл, Артета коментира, че той също е недоволен от загубата и допуснатите голове.

„Няма как да не е недоволен, но наистина това е част от футбола. Днес имаше някои страхотни моменти и ни помогна да можем да играем срещу Ливърпул по начина, по който искаме“, заяви Микел Артета.

„Всички са разочаровани, защото знаят, че играхме добре“, завърши испанецът.