Много хора побързаха да определят Арсенал за големия фаворит за завършване в топ 4. Това се случи още вчера, след  победата на лондончани срещу Уотфорд. „Топчиите“ имат точка преднина пред Манчестър Юнайтед, но са и с 3 мача по-малко.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Въпреки чудесната позиция, която заема Арсенал и реалната възможност съставът да се завърне в Шампионската лига през следващия сезон, мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета призова своите футболисти за спокойствие. Според испанския специалист все още е рано да се говори за топ 4, и неговият отбор трябва да остане пределно концентриран.

„Не искам да бързаме и да казваме големи думи. Да, в добра позиция сме да завършим в топ 4, но до края на сезона  има достатъчно време.  Излишно е още отсега да говорим за шампионска лига и колко сме близо. Припомням, че никой не ни е поставил цел завършване в топ 4, от ръководството желаят просто да играем добре и да завършим по-нагоре от миналата година. Да, логично е от нас да се изисква европейско участие, но мисля, че ще постигнем тази цел.  Желанието ми е никой да не мисли за шампионска лига поне засега. Ще останем спокойни, ще работим и ще гледаме мач за мач, а ако заслужим ще играем в най-силния европейски клубен турнир“, завърши Артета.