Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че паузата за националните отбори е дошла в най-правилния момент за клуба. Арсенал потегли кошмарно във Висшата лига, загуби и трите си мача, не вкара нито един гол в тях, закотви се на дъното на класирането, а в последната си среща допусна унизително поражение с 0:5 от шампиона Манчестър Сити.

В събота "артилеристите" ще имат възможност да променят негативната тенденция, тъй като приемат новака Норич, който също допусна три загуби до този момент.

"Нуждаехме се от малко отдих и това играчите да се възстановят от травмите и заболяванията си. Надявам се, че в събота ще имам един преобразен отбор", каза Артета.

"Сега съставът ни е напълно различен. Това е нечувано. Важното сега е да започнем да работим, да градим връзки, химия и разбирателство. Но трябва да направим това много бързо", добави испанецът.

На линия за Арсенал е новото попълнение Бен Уайт, както и Габриел Магаляеш, Еди Нкетиа и Томас Партей. Аут за двубоя е халфът Гранит Джака, който е наказан заради червения си картон срещу Манчестър Сити.

"Чакам този момент, в който ще мога да разчитам на всички играчи и да започнем сезона така, както искаме. Не искам да се оправдавам, но съм наясно колко труден старт ни очакваше с всички тези контузии и проблеми с коронавируса, които имахме. Сега е момент за рестарт, за да започнем отново да печелим мачове", коментира още Артета.

За последно Арсенал е губил първите си четири мача в първенството през 1923 година, а лондончани никога не са стартирали без вкаран гол в първите си четири срещи. Артета призова феновете към спокойствие, въпреки тежкия старт на сезона.

"Опитахме се да обясним проекта и решенията, които бяха взети през последните няколко месеца. Промените през последните две години застигнаха почти 30 играчи. Това е проект, в който вярваме и към който подхождаме отговорно. Сега трябва да направим така, че той да работи. В Арсенал винаги има напрежение да си по-напред в класирането. От нас зависи да докажем, че разполагаме с всички необходими качества", каза още Артета.

Испанецът призна, че участието на най-новото попълнение - японския бранител Такехиро Томиясу, в мача с Норич зависи от издаването на работна виза, което се очаква да се случи в следващите часове.