Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова Висшата лига да предложи повече яснота относно мачовете, които се отлагат поради COVID-19, като каза, че прозрачността е от съществено значение за поддържане на справедливост.

Висшата лига отложи пет мача, които бяха насрочени за уикенда поради огнища на заразата в различни клубове. Пътуването на Арсенал до Лийдс Юнайтед в събота обаче се очаква да бъде факт.

"Е, по отношение на здравето се надявам, че правим всичко възможно, за да защитим всички. Но има нужда от повече яснота защо тези мачове не се играят, за да може да се поддържа справедливостта на състезанието", каза Артета.

"Винаги искаме да играем, когато имаме правилните условия, за да го направим на 100%. Но ние бяхме тук, от другата страна на масата, където имахме всички аргументи в подготовката за футболен мач и в крайна сметка ще го играем", допълни испанецът.

Артета обяви, че нападателят Пиер-Емерик Обамеянг, който беше лишен от капитанската лента на клуба тази седмица след дисциплинарно нарушение, няма да бъде на разположение и срещу отбора на Марсело Биелса.

Артета също така подчерта важността на ваксинацията срещу COVID-19 и каза, че няма положителни случаи в лагера на Арсенал, но добави, че ситуацията се променя всеки ден.

"Ваксинацията е наистина важна, за да не се разболеем... Да, ние се опитваме да постъпим правилно и това е наистина личен въпрос. Лекарят свърши добра работа, за да образова и насърчи всички. Добре сме, чакаме още тестове, които ще имаме този следобед. Това е единственото нещо, което можем да направим, изчакваме и ще видим", завърши Артета.