Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори преди мача с Ливърпул за ФА Къп. Двата тима наскоро се срещнаха във Висшата лига на "Анфийлд", завършвайки при резултат 1:1. В неделя, на 7-и януари, "артилеристите" приемат мърсисайдци от 18:30 часа българско време.

"Двата клуба имат страхотна история в тази надпревара. Имаме голям съперник, срещу който започваме. Играхме преди две седмици в лигата. Беше невероятен мач и съм сигурен, че отново ще е такъв. И двата отбора са се надявали на различен съперник, но имаме този невероятен сблъсък още в третия кръг и трябва да се справим с него", коментира Артета.

"В мача на „Анфийлд“ не бяхме на нужното ниво. Не направихме достатъчно, за да спечелим мача, но не го и загубихме. Това се отрази на инерцията, която имахме. След като бяхме първи в лигата по Коледа, шест дни по-късно бяхме четвърти. Сега играем на нашия стадион, при нашата атмосферата", каза още той.

"Лиспата на Салах? И в двата отбора липсват много важни играчи. Ще трябва да се адаптираме към това и да продължим да печелим мачове. Зинченко напредва добре. Утре ще имаме още една тренировка и след нея ще преценим дали ще може да играе и да започне като титуляр. За останалите няма новини", добави испанският наставник.

"Контузията на Тимбер е много дългосрочна. Той е още много далече от това да започне да тренира. Дали ще привлечем нов ляв бек? Отворени сме за трансфери, но акцентът е да извлечем максимума от играчите, които имаме. Ще работим с клуба, за да проучим дали има някакви налични възможности и да ги преценим. Възможно е и да няма и никакви сделки през януари", заяви Артета по време на днешната си пресконференция", каза още Микел Артета.