Капитанът Пиер-Емерик Обамеянг навлиза отново в най-добрата си форма след проблемите на и извън терена напоследък, заяви мениджърът на отбора Микел Артета. 31-годишният габонски нападател вкара два гола срещу Бенфика, включително победния за 3:2.

"Понякога, след някои трудни моменти, хората имаме навика да изпадаме в дупка. Това обаче е най-лошотов случая. Никой не бива да се самосъжалява, а да реагира на проблема, да работи още по-усилено и да се изправи на краката си. Човек трябва да се изправи лице в лице с трудностите и да ги посрещне мотивиран за промяна. Реакцията на Оба бе именно такава", каза Артета.

Испанецът обясни, че позиционирането и движението на Обамеянг по терена са се подобрили значително в последните мачове."Миналата седмица той имаше три голови положения, но аз не се притесних, че не вкара, защото позиционирането е по-важно. Щом има шансове, той ще вкарва редовно. Това е нещо, което Обамеянг изисква сам от себе си. Ако Оба играе на върха на възможностите си, ние имаме много по-голяма възможност да печелим и да бъдем успешен клуб", продължи мениджърът на "артилеристите".

Арсенал е 11-и в първенството с 34 точки и изостава с 11 от челната четворка.