Арсенал няма право на много грешки в преследването на евроквота за следващия сезон и предстоящата програма на лондончаните дава отлична възможност за настигане на отборите в топ 6, смята мениджърът Микел Артета. Неговият отбор е десети в класирането и на шест точки от въпросния шести - Ливърпул.

Отборът на Артета приема лидера Манчестър Сити в неделя, след като играе с третия Лестър Сити. Следват мачове с Тотнъм, Уест Хем и Ливърпул.

"Ако не успеем да скъсим разликата, то сезонът ще бъде свършил. От друга гледна точка обаче, тази серия може да ни вкара в добър ритъм, който да използваме до края. Знаем, че нямаме право на много грешки и причина за това са резултатите на сртарта. Трябва да влезем в тази поредица от мачове на висока предавка", каза Артета и добави, че неговите футболисти нямат търпение да излязат на терена срещу Сити.

"Мисля, че в момента те са най-добрият отбор в Европа. Те играят добре и имат постоянство в резултатите, а това е едно от най-важните неща във футбола. Реагираха на трудните моменти по правилния начин, което е характерна черта на най-големите отбори. Предстои ни голямо предизвикателство и нямаме търпение за неделя", добави още той.