Наставникът на Арсенал – Микел Артета, коментира отпадането на тима от турнира за Купата на Футболната асоциация. Лондончани отстъпиха у дома на Ливърпул с 0:2 и напускат надпреварата още в 3-ия кръг.

През първото полувреме домакините имаха множество шансове, от които обаче не успяха да се възползват. През втората част тимът на Ливърпул бе по-добрият и съумя да стигне до две късни попадения, които им осигуриха успеха.

„Не карахме, защото топката не влезе в мрежата. Не се възползвахме от положенията си. През първите шест месеца от сезона не помня някой друг тим да е създал толкова положения срещу Ливърпул, колкото създадохме ние в последните ни два мача и не се възползвахме. Не говоря само за днес, а за последните ни няколко мача. Именно заради това не печелим мачове”, коментира Артета.

“Когато отборът ми играе по този начин и има такова поведение, има куража и желанието и направи това срещу може би най-добрия отбор в Европа в момента, какво мога да направя аз? Стоя зад тях и ги подкрепям”, каза още испанецът.