Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана доволен от видяното при победата над Лийдс с 4:1. „Топчиите“ са с 8 точки преднина и мач повече от шампиона Манчестър Сити. Испанският специалист сподели, че двубоят не е бил лесен, а тимът е имал и известни кадрови затруднения в дните преди срещата.

"Много съм щастлив. През последните дни имахме някои проблеми, на които момчетата обаче отговориха отлично. Мачът не бе лесен, защото бе срещу опасен съперник, но като цяло заслужавахме да спечелим" коментира Артета.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

"Допуснахме някои неточности и загуба на топката в опасни зони, което ни създаде неприятности. Затова всеки трябваше да подпомогне останалите, което и се случи. Като цяло сме постоянни, а най-важното винаги е какво ще направиш утре и да се справиш по-добре от днес" добави той.

"Не можем да контролираме това, което Манчестър Сити прави. Трябва да се фокусираме върху своята игра и това как да играем по-добре и да продължаваме да печелим. Много съм доволен за Жезус, защото той носи качество и непредвидимост на отбора" изтъкна Артета.