Арсенал има дълбочината на състава, която може да помогне на отбора да бъде по-непредвидим, каза мениджърът Микел Артета, докато клубът от Северен Лондон се стреми да има преднина от пет точки на върха в таблицата на Висшата лига, след като приема Евертън в сряда в отложен мач от 7-ия кръг.

„Фактът, че имаме опции в момента, че имаме играчи, които се връщат след контузия, ще бъде от решаващо значение, защото играчите не могат да поддържат същото ниво в продължение на 10 месеца, просто е невъзможно. Трябва да се променим и да бъдем по-непредсказуеми и имаме тези възможности сега“, заяви Микел Артета.

“Не искам обаче да имам роботи в състава. Предпочитам футболисти със сърца, с чувства, със страст сред тях. Такива състезатели, които да изискват повече един от друг, а и да е налице химия между тях”, продължи испанецът.

След края на двубоя срещу Лестър в събота централните защитници Уилиам Салиба и Габриел се сдърпаха пред погледите на всички, но според Артета всичко е наред. “Двамата са щастлива семейна двойка и обичат да играят заедно - пошегува се наставникът. - Добре е, че са взискателни един към друг.”

Победа над Евертън ще увеличи актива на Арсенал до 60 точки след 25 мача в лигата, което ги прави едва третия отбор в историята на клуба, постигнал това.

„Това не означава нищо“, каза Артета, добавяйки, че все още има да се изиграят още 13 срещи.

Арсенал е загубил само три мача в първенството този сезон, като единият от тях беше точно срещу Евертън (0:1) на 4 февруари. Артета каза, че неговият тим ще се стреми към по-добро представяне този път срещу отбора на Шон Дайч.

„Това е възможност да направим нещата по-добре, отколкото преди няколко седмици, и да стигнем до победа този път“, завърши испанецът.