Мениджърът Микел Артета не иска да се разделя с Шкодран Мустафи през януарския трансферен прозорец, въпреки че германският защитник попада рядко в титулярния състав. Той се намира и в последните шест месеца от договора си

След като преотстъпи Уилям Салиба в Ница и потвърди, че Сократис Папастатопулос е пред напускане, Артета остана с ограничени опции в сърцето на отбраната.

"За момента неговото бъдеще е тук", каза Артета преди срещата за първенството с Кристъл Палас по-късно днес.

"Папастатопулос най-вероятно ще ни напусне още през януари, а Уилям вече го направи и не ни останаха много опции. Габриел Магаляес отсъства от състава известно време и Давид Луис също е контузен, така че за него ще бъде различно през следващите седмици".

Мустафи пропусна началото на сезона заради разтежение и въпреки че игра няколко пъти в различни турнири, той има само три мача във Висшата лига. Роб Холдинг и Пабло Мари са титуляри в центъра на защитата за момента, но Артета смята, че Мустафи може да им бъде конкуренция.

"Той бе близо до титулярния състав в няколко мача, но за момента сме намерили двойка централни защитници, които ни носят сухи мрежи. Това понякога е много трудно да се промени, но не и невъзможно", добави Артета.