Арсенал научи много от мъчителното си начало на сезона, каза мениджърът на тима Микел Артета. Но той уточни след победата с 2:0 над Уест Хям, качила отбора в Топ 4, че футболистите му трябва да показват постоянство, ако искат да продължат да се изкачват.

Пиер-Емерик Обамеянг пропусна мача, след като му бе отнета и капитанската лента за дисциплинарни нарушения, но головете на Габриел Мартинели и Емил Смит Роу качиха Арсенал с две места нагоре в класирането с 29 точки от 17 мача.

Отборът претярпя 3 загуби в началото на сезона и бе на последно място в класирането, но отборът от Лондон направи серия от 10 мача без загуба във всички турнири между септември и ноември, за да свали напрежението от Артета.

"Много по-добре сме от там, където бяхме. И искаме да стигнем още по-далеч, но за това ни трябва и постоянство. Имахме някои инциденти по пътя, но мисля, че научихме много от тях, най-вече защото останахме заедно - от върха на ръководството до всеки член на клуба и екипа", каза испанецът.

"Очевидно има много позитивни знаци по отношение на начина, по който играе отборът. Направихме прогрес, но има още много работа и трябва да сме наясно с това", добави Артета.
Арсенал гостува на 16-ия в класирането Лийдс в събота.