Мениджърът на Арсенал Микел Артета беше ядосан след равенството срещу Манчестър Сити (2:2), но не пожела да коментира съдийството и най-вече спорната ситуация с червения картон на Леандро Тросар. Той похвали своите футболисти за начина, по който се защитаваха с човек по-малко цяло второ полувреме.

“Гордея се с моя отбор. Докато още обстоятелсвата бяха нормални, играхме много добре. Със сигурност беше много трудно. Да не забравяме, че Ман Сити няма загуба на собствен терен повече от 40 мача”, заяви Артета.

“После ситуацията рязко се промени и бяхме принудени 55 минути да сме с 10 човека срещу най-добрия отбор в света. Това, което направихме, е цяло чудо. Футболистите показаха какъв характер притежават и не мога да не съм горд с тях. Изгонването на Тросар? Случилото се не заслужава да го коментирам”, каза испанският специалист.

“Когато си издържал толкова дълго, цели 97 минути, и ти вкарат гол в 99-ата, е много разочароващо, но мога само да съм щастлив с представянето на отбора”, добави Артета.

Попитан дали отборът му нарочно е бавил времето, той отказа да отговори.